Gaudeix de l’estiu al Baix Llobregat

Rutes de muntanya, visites culturals, un dia a la platja, una posta de sol espectacular, una experiència gastronòmica única… El mes d’agost, el mes per excel·lència de les vacances, segur que necessites idees per omplir tots els dies de festa més enllà de relaxar-te una mica. Si optes per no marxar gaire lluny, el Baix Llobregat t’ofereix més d’un centenar de propostes per passar un estiu ple d’aventures. Amb Viu l’estiu al Baix Llobregat estem convençuts que trobaràs moltes propostes que et sorprendran i convertiran la teva escapada en un dia molt especial. 

Per arribar de manera còmoda i sostenible, et proposem una selecció d’activitats o visites culturals que són a prop d’una parada de TRAM:

  • Museu de Ceràmica La Rajoleta. Esplugues de Llobregat. (Pont d’Esplugues, T1, T2 i T3). La finca de la fàbrica de ceràmica Pujol i Bausis –coneguda popularment com “La Rajoleta”- és un exemple de la producció de ceràmica industrial que, amb el Modernisme, va tenir la seva època de màxim esplendor. La visita a La Rajoleta té un circuit establert que comprèn una part exterior del recinte i la part de l’edifici que acull l’exposició permanent.
  • Centre Jujol – Can Negre. Sant Joan Despí. (La Fontsanta, T2). Una antiga masia del segle XVII la qual va ser reformada profundament per l’arquitecte Josep Maria Jujol per tal d’adaptar-la a l’estiueig del seu propietari, Pere Negre. Les seves formes ondulades, els símbols religiosos i els colors llampants suggereixen el ric món interior de Jujol, col·laborador d’Antoni Gaudí.
  • Caminada circular pel vessant del Llobregat. Des de Finestrelles fins a la Vall de Sant Just. El punt de sortida és la parada de Zona Universitària (t1, T2 i T3). De dificultat moderada, caminaràs unes tres hores recorrent  10,35 quilòmetres. Et recomanem evitar les hores de més calor.
  • Passejada pel parc del Canal de la Infanta. Cornellà de Llobregat. (Les Aigües, T1 i T2). A banda de gaudir del parc i fer una passejada agradable, pots veure la Casa Camprubí, un edifici d’estil modernista obra d’en Josep Maria Jujol, amb esgrafiats a les parets que fan referència al conreu de roses a què es dedicava el propietari.

I, com ja t’hem explicat altres vegades, també pots decantar-te per les activitats relacionades amb la Ruta del TRAM que et permet descobrir palaus, el modernisme màgic de Jujol, mercats de pagès amb productes de proximitat, parcs, activitats familiars i una variada oferta gastronòmica en restaurants km 0.

Share