5 llocs per escapar de la calor

A l’estiu, la calor pot arribar a ser aclaparadora, especialment durant les hores centrals del dia. Les altes temperatures no només afecten el nostre benestar físic, sinó també el nostre estat d’ànim i la capacitat de dur a terme activitats diàries. És per això que trobar refugis frescos es converteix en una necessitat imperiosa. Els parcs, amb la seva abundant vegetació i zones d’ombra, ofereixen un espai natural on poder relaxar-se i gaudir de l’aire lliure sense patir la intensa calor. A més, els museus i altres espais culturals amb aire condicionat esdevenen una opció excel·lent per escapar de la calor mentre ens enriquim culturalment.

Per refrescar-te una estona durant les onades de calor que se succeeixen aquestes setmanes, et proposem 5 espais a prop d’una parada de TRAM per fugir de la xafogor:

  • MUHBA Oliva Artés (Fluvià, T4). Ubicat al Parc del Centre del Poblenou, aquest espai és un punt de trobada entre la formació de la ciutat al llarg del temps i els seus potencials de futur. Aquesta antiga fàbrica taller, construïda l’any 1920 i que es dedicava a la producció i reparació de maquinària, és ara un espai laboratori del Museu d’Història de Barcelona al Poblenou. Pots visitar l’exposició permanent Interrogar Barcelona. De la industrialització al segle XXI, que examina la trajectòria de Barcelona des del segle XVIII fins als nostres dies a través del treball, la demografia, la immigració, els conflictes socials, el territori i el desenvolupament industrial. A l’estiu, obre dissabtes i diumenges d’11 a 15 h i de 16 a 20 h. 
  • Refugi antiaeri de Les Escoles (Walden, T3). 5 personatges, 5 escultures, 5 històries diferents i un mateix moment històric: el bombardeig de Sant Just Desvern de l’any 1939. Una proposta cultural per reviure una part de la història a través de la realitat virtual. Una experiència 100% immersiva, que a més et permetrà oblidar les altes temperatures durant una bona estona. La pròxima visita programada (gratuïta, amb reserva prèvia) és el dilluns 5 d’agost de 21.30 a 23 h, coincidint amb la festa major de la localitat. Aquest espai forma part de la Ruta del TRAM al Baix Llobregat.
  • Biblioteca El Clot-Josep Benet (Glòries, T4, T5 i T6 / Ca l’Aranyó, T4). Llegir sempre és un plaer, però si, a més, aquesta activitat et permet escapar de les altes temperatures, ja és tot un luxe!  La d’El Clot Josep Benet és una de la quarantena de biblioteques que hi ha a Barcelona on poder gaudir de la lectura i passar una estona a la fresca. Durant l’estiu aquests espais també ofereixen altres activitats per a totes les edats, busca la que més s’adapta als teus gustos!
  • Parc de la Fontsanta (Centre Miquel Martí i Pol, T2). Un espai vorejat per arbres i bancs ideal per passejar i fer-hi pícnics, amb parcs infantils i un parc de patinatge. Forma part d’un projecte que vol apropar la natura a la ciutat i recuperar els sistemes naturals alterats. Està format per una gran esplanada arbreda i un conjunt de plataformes i terrasses a diferents nivells. Gairebé tots els espais són oberts, pensats per a activitats de joc i passeig. Gaudeix d’uns moments refrescants a l’ombra dels arbres!
  • Parc de Can Vidalet (Ca n’Oliveres, T1, T2 i T3). Un parc històric que mereix una visita relaxada per gaudir d’una sèrie d’elements antics com estanys i el llac amb ànecs i oques i també d’una rica vegetació consolidada des de fa molts anys. A l’estiu, es pot visitar de 8 a 21 h. És un dels jardins històrics més emblemàtics de la Xarxa de Parcs Metropolitans i l’espai verd urbà més important d’Esplugues de Llobregat, on a més de resguardar-te de la calor, pots descobrir elements arquitectònics destacables com el palauet (d’inspiració neoclàssica) i el safareig, amb unes boniques arcades de rajoles.

En els dies més calorosos, és important planificar les nostres activitats per evitar exposar-se innecessàriament a temperatures extremes. Així, pots  aprofitar les primeres hores del matí o les darreres de la tarda per fer exercici o passejar, mentre que les hores més caloroses es poden dedicar a activitats a l’interior. A més dels museus, biblioteques i centres comercials també són bones opcions per mantenir-nos frescos. Recordar la importància d’hidratar-se constantment i portar roba lleugera i transpirable ens ajudarà a gaudir de l’estiu amb seguretat i confort. I, és clar, mentre viatges en tramvia també pots gaudir d’una temperatura agradable que et faci escapar una estona de la calor!

Share