Cinema Lliure (i un tast de música clàssica) a la platja per fer passar la xafogor

La platja de Sant Sebastià, al barri de la Barceloneta de Barcelona, torna a acollir aquest estiu una nova edició de Cinema Lliure a la platja, una iniciativa cultural que consisteix en la projecció de pel·lícules a l’aire lliure, gratuïta i oberta a tothom, durant els mesos de juliol i agost. La parada del tramvia més propera per accedir-hi és Ciutadella I Vila Olímpica (T4).

L’objectiu de Cinema Lliure és apropar el cinema independent i de qualitat a un públic ampli i divers, fomentant així la cultura cinematogràfica i oferint una alternativa d’oci a la comunitat. Les projeccions inclouen una selecció variada de pel·lícules, que van des de llargmetratges internacionals fins a produccions locals i documentals.

Les propostes per les quals aposta el festival enguany són les següents:

  • Dijous 18 de juliolCreatura: guanyadora de 6 premis Gaudí, nominada a quatre Goyas i gran triomfadora del festival de Cannes, aquesta és una obra que parla sobre el tabú entorn del sexe des de la infància fins a l’edat adulta. El curt Traca també serà presentat en la mateixa sessió.
  • Dijous 25 de juliolVidas Pasadas: nominada a millor pel·lícula als Oscars i nominada en cinc Globos d’Or, aquesta és una història d’amistat i d’amor on els sentiments dels protagonistes determinaran el transcurs del film. El curt Action! serà presentat en la mateixa sessió.
  • Dijous 1 d’agost Robot Dreams: pel·lícula d’animació, nominada com a millor llargmetratge als Oscar i guanyadora com a millor film d’animació pels Goya, aquesta és la història d’un gos solitari que decideix construir-se un robot per tenir un amic. El curt La Cucharada serà presentat en la mateixa sessió.
  • Dijous 8 d’agost20.000 especies de abejas: premiada al Festival de Berlín amb premis Goya i Feroz, narra la història d’una nena que busca trobar-se a si mateixa independentment dels estereotips i criteris del seu entorn. El curt Llençols serà presentat en la mateixa sessió.

I també, clàssica a la platja!

Enguany, no només trobarem cinema a la costa de Barcelona. A la mateixa platja de Sant Sebastià, el pròxim divendres 12 de juliol a partida les 21 h, el Liceu de Barcelona ofereix una sessió de concerts gratuïts, sota el nom de Clàssica a la platja, amb un recull d’algunes de les obres més populars de tots els temps dirigides per grans mestres de l’orquestra actual. La iniciativa radica en el fet de voler apropar la música simfònica fent-la accessible (de forma gratuïta) a tots els públics.

Ambdues són fantàstiques opcions per fer amb amics o família, desconnectar del soroll de la metròpolis i relaxar-se a prop del mar amb el so de les onades de fons. Per tal d’arribar a la platja de Sant Sebastià de la manera més còmode possible, recorda que la parada Ciutadella | Vila Olímpica (T4) cau a prop. Seguint el passeig marítim, arribaràs fins al teu destí.

Share