5 dels millors pòdcasts en català amb un ‘bonus track’ de TRAM

Anar amb auriculars s’ha convertit en part del dia a dia de qualsevol persona que fa servir el transport públic o bé va caminant cap a la feina o de tornada a casa. De fet, sorprèn veure algú sense auriculars i, fins i tot, és un petit divertiment imaginar què escolta la persona que tens al seient del costat al tramvia. 

Encara que molt sovint s’escolta música, els pòdcasts són, cada cop més, una alternativa a tenir en compte. Per això, des de TRAM, et proposem alguns dels millors pòdcasts en català perquè els escoltis mentre viatges amb nosaltres. Fa poques setmanes es van celebrar els Premis Sonor, uns guardons que reconeixen els millors pòdcasts en català de l’any, i hem fet un recull de cinc dels guanyadors perquè els puguis escoltar en els teus trajectes diaris.

  • Ui, si aixequés el cap. Millor pòdcast de ficció. Aquesta proposta nascuda a la ràdio de l’Empordà, està formada per sis entregues on es fa honor a sis il·lustres personatges que van néixer en aquestes terres amb l’objectiu de reivindicar el valor històric i cultural de les comarques de tramuntana. 
  • Extrema Catalunya. Millor pòdcast de narrativa de no-ficció. Extrema Catalunya aborda l’evolució de l’extrema dreta al nostre país des de la mort de Franco fins a l’actualitat. A través de 10 capítols, el pòdcast analitza la relació d’aquest moviment polític amb aspectes com les crisis econòmiques o el procés independentista.
  • Puja al puto robot! Millor pòdcast d’entreteniment. Aquest guardó se l’endú una proposta dedicada a explorar el món del manganisme, que és la fusió entre el manga i l’anime nipons. Al llarg de les seves entregues, el programa ofereix una àmplia varietat de coneixements relacionats amb la cultura del Japó, país d’origen d’ambdós moviments. Cada episodi compta amb convidats que aporten el seu saber sobre la temàtica.
  • Pati de butaques. Produït des de Mallorca, és el millor pòdcast conversacional en el qual es combinen la cultura, el feminisme i les tafaneries, analitzant temes d’actualitat, polèmiques i debats del moment, i tot el que pugui tenir a veure amb l’entorn juvenil, sempre amb una ullada feminista.
  • Beines de Mielina. Basat en la comunicació científica i mèdica de l’institut Guttman, és el millor pòdcast branded content, i se centra en la divulgació de la neurociència i les patologies neurològiques. A partir d’experts, professionals de la salut i testimonis diversos, s’aborden temes com la salut cerebral i la qualitat de vida de persones amb discapacitat neurologies.

BONUS TRACK: Trobades al TRAM: en commemoració del 20è aniversari de TRAM, estem organitzant unes trobades-converses en el mateix tramvia amb diversos rostres catalans que ben segur que et sonaran. En els nostres pòdcasts, podràs gaudir d’una acollidora i sincera conversa, dirigida pel periodista Pere Mas, mentre el tramvia fa el seu recorregut habitual en circulació real. De moment, pots amenitzar els teus trajectes amb personatges com el periodista i showman Marc Giró, la cuinera Carme Ruscalleda, l’escriptora Sílvia Soler, el cantant Miki Núñez i l’esportista Núria Picas! Pots escoltar els diferents episodis de Trobades al TRAM tant a Spotify com a Ivoox. 

Fins aquí un ventall de possibilitats per fer més entretinguts els teus viatges en transport públic, esperem que els gaudeixis!

Share