17a Festa de la Ciència: un cap de setmana de coneixement, divulgació i diversió

El Born Centre Cultural torna a celebrar, els 7, 8 i 9 de juny, la Festa de la Ciència. El mateix Centre de Cultura i Memòria i la plaça Comercial s’ompliran una vegada més de coneixement, investigació i divulgació, juntament amb diversió i entreteniment, adaptats per a tots els públics que hi vulguin participar.

La celebració d’enguany, la 17a edició, tindrà un gran al·licient que condicionarà bona part de l’esdeveniment: la Louis Vuitton 37th America’s Cup, també coneguda com a Copa Amèrica, la regata per excel·lència en l’àmbit mundial que aquest 2024 se celebrarà a Barcelona.

Economia blava i sequera

A conseqüència de la celebració d’aquest esdeveniment internacional, el mar, l’aigua i l’economia blava seran temàtiques amb molta rellevància durant les jornades. El llarg episodi de sequera pel qual ha passat el nostre país els darrers mesos també serà un element destacat durant les jornades.

Però aquestes no seran les úniques temàtiques que tindran importància al llarg de l’esdeveniment: l’arqueologia, la intel·ligència artificial i el canvi climàtic, també són matèries que es tractaran durant la festivitat, i que pretenen posar el focus sobretot per informar i conscienciar.

Quant a l’arqueologia, es vol aprofitar l’emplaçament emblemàtic que és el Born Centre Cultural per donar a conèixer la professió i tot el que l’envolta, i a totes aquelles ciències que se’n deriven. Respecte al canvi climàtic, un dels grans temes que es tractarà durant la festa de la ciència, no es vol deixar de conscienciar tant als més petits com els més grans sobre quines són les conseqüències d’aquest fenomen, a partir de jocs i xerrades, informar i educar sobre com podem col·laborar per tal de frenar-lo.

Activitats per a tots els públics

Les activitats estan adreçades a tots els públics, especialment als més petits de la casa, i tindran lloc en diversos punts del barri, com l’Hivernacle de la Ciutadella, el Centre Martorell d’Exposicions o el mateix Zoo de Barcelona. Malgrat tot, també hi ha activitats més enfocades als adolescents, com durant la nit del dissabte, de 19 a 23 hores, on tindran lloc activitats pensades per a un públic de setze anys.

L’edició d’enguany compta amb més de 150 activitats de divulgació científica i tecnològica distribuïdes en 30 espais diferents organitzades per aprendre mentre passes una bona estona en família.

Des de TRAM, t’hi apropem a partir de la parada Wellington, de la línia T4. Un cop allà, només has de travessar el parc de la Ciutadella per arribar a la festa de la ciència. Apunta-t’hi!!

Share