El Primavera Sound torna a omplir Barcelona de la millor música indie (i molt més)

El festival de música predilecte de Barcelona torna a aterrar a la capital catalana en la seva 22a edició, amb propostes de renom, apostant (de nou) per caps de cartell on la música indie pren molt de protagonisme. El festival té una reputació consolidada al llarg dels anys per incloure una àmplia gamma de gèneres musicals, passant pel rock fins a la música alternativa.

Del 29 de maig al 2 de juny, el Parc del Fòrum acull una nova edició del Primavera Sound, un festival que enguany concentra les grans estrelles convidades al cap de setmana a causa de les repercussions del públic de dispersar-se durant els dies que coincidien amb jornada laboral. Com ja és habitual, el festival se celebra més enllà del Parc del Fòrum, ja que hi haurà Primavera a diversos punts de la ciutat durant la setmana del festival.

El festival va néixer a la capital catalana com un esdeveniment d’un únic dia, i va aconseguir un rècord d’assistència (fins al moment) de 8.000 espectadors. L’esdeveniment, però, ha anat creixent de mica en mica, fins a celebrar-se durant una setmana sencera, com en l’edició de l’any passat, i supera les 500.000 persones. Al llarg dels anys, s’ha convertit en un un referent a Europa, i atrau públic d’arreu del món.

És un dels festivals internacionals que ha reunit alguns dels artistes de més èxit de tots els temps, com Rosalia, Dua Lipa, Björk, Niel Young o J Balvin, entre d’altres. En l’edició d’enguany, aels noms més rellevants són la cantant i compositora nord-americana Lana Del Rey, la banda de rock britànica Pulp, o la revelació en el R&B de procedència americana Sza. Altres artistes que formen part del cartell d’aquesta edició del festival són Phoenix, Kim Petras, Troye Sivan, Milo J o la carismàtica banda espanyola Stella Maris, procedents de la sèrie La Mesías.

Pel que fa a les entrades, encara hi ha diverses opcions disponibles a la seva pàgina web. Pots obtenir entrades d’un sol dia, o també pots optar a diversos abonaments per determinats dies d’assistència. Per exemple, una entrada estàndard completa té un cost de 265 €, mentre que l’abonament VIP costa entre els 495 € i els 545 €. Les entrades de dia costen poc més de 120 €.

Amb el temps, el festival també s’ha anat estenent a diverses ciutats de dins i de fora d’Europa, des de Porto fins a Los Angeles, passant per Buenos Aires o Montevideo. Com a tret curiós, Porto és una de les ciutats europees amb un dels tramvies més emblemàtics, el conegut popularment com a Tram do Porto. Los Angeles també té una important xarxa de tramvia, i, tot i que Buenos Aires i Montevideo ja no en tenen, en el passat també havien disposat de xarxa de tramvia.

Servei especial de TRAM per anar al festival

Quant al TRAM, la seva relació amb el Primavera Sound té gairebé amb vint anys d’història. Concretament, des del 2005, quan el festival es va traslladar des del Poble Espanyol fins al Parc del Fòrum, a causa de la creixent popularitat i el desig de poder exportar el festival a un espai on poder acollir més assistents. 

Si vols anar al festival, recorda que la parada de Fòrum (T4), et deixa davant del recinte del festival. I, a més, amplien el servei, el dimecres fins a la 1 h de la matinada, i de dijous a diumenge, amb servei ininterromput. Així que ja ho saps, des de TRAM t’ho posem fàcil i còmode perquè puguis assistir en un dels festivals de més renom de tots els temps. No t’ho perdis!

Share