Torna el Tram Barcelona Open, el torneig internacional de tennis en cadira de rodes

Aquest dimecres, 22 de maig, comença la setena edició del torneig internacional de tennis en cadira de rodes, TRAM Barcelona Open, l’únic torneig d’aquesta categoria que es fa a casa nostra i que s’ha consolidat com un dels 10 tornejos més importants del circuit mundial Uniqlo Wheelchair Tennis Tour. Durant cinc dies, fins al diumenge 26, les instal·lacions del Reial Club de Polo Barcelona tornen a acollir aquest esdeveniment esportiu, organitzat per la Fundació Johan Cruyff i que té com a name sponsor TRAM, el tramvia de Barcelona.

Fins a 50 jugadors, de més de 20 nacionalitats diferents, en categories masculines i femenines, es troben a Barcelona en una competició que contribueix a donar visibilitat a esportistes d’elit que són un exemple de superació, dedicació i constància en viure la seva passió des d’una cadira de rodes.

Aquesta competició, d’entrada lliure, va néixer amb l’objectiu de promoure l’esport adaptat i donar visibilitat als col·lectius d’esportistes no normatius, en posar el focus i donar importància a aquelles competicions que van més enllà de les tradicionals. De fet, l’edició d’enguany, puntua per participar en els Jocs Paralímpics de París 2024, que se celebraran a la capital francesa el pròxim mes d’agost.

Durant els tres primers dies de torneig, tindran lloc les eliminatòries, individuals i dobles. El dissabte hi haurà les finals de categories dobles i quad, i diumenge al matí, el moment més esperat, les grans finals individuals femenina i masculina, respectivament. L’entrega de premis tindrà lloc el mateix diumenge 26 al migdia.

Quant a les entrades, l’accés a les instal·lacions és completament gratuït, tot i que, si hi vols assistir, t’hauràs de registrar a través d’aquesta web. El campionat també es pot seguir des de l’aplicació mòbil del torneig (TRAM Barcelona Open).

El tennis en cadira de rodes és un dels esports més exigents i sorprenents. De fet, és un esport que té més de 1.000 jugadors i jugadores en l’àmbit internacional. Una de les principals diferències que existeix amb el tennis dempeus és que, en aquest tipus de partits, la pilota pot botar dues vegades, a diferència del tennis tradicional on només existeix la possibilitat que toqui el terra una sola vegada per tir. Malgrat tot, bona part d’aquests jugadors només utilitzen un sol bot, i la velocitat del servei pot arribar a ser de 150 km/h.

Per tal d’accedir-hi còmodament, des de TRAM t’ho posem ben fàcil. A cinc minuts del recinte, hi trobaràs la parada de Zona Universitària, per on passen els tramvies de les línies T1, T2 i T3.

Share