Festival literari Barcelona Novel·la Històrica

I si l’Agatha Christie s’hagués basat en fets històrics per escriure les aventures de l’Hercule Poirot o Miss Marple? Probablement, serien unes novel·les més llòbregues però també, si és possible, més apassionants. De ben segur que algunes trames de les seves novel·les es van inspirar en la seva experiència (sabem que va viatjar a orient mitjà), però en general, van ser fruit de l’imaginari de l’escriptora. I és que els llibres ens serveixen per resoldre hipotètics crims, imaginar nous mons, o també conèixer i recuperar la història, en aquest cas, gràcies al gènere literari de novel·la històrica.

Les petites històries que han fet història és el tema de la setena edició del festival Barcelona Novel·la Històrica, l’esdeveniment literari anual que commemora la literatura històrica mitjançant diverses activitats, conduïdes per escriptors, escriptores i historiadors.

Fins al dissabte, més de 15 activitats es duran a terme per donar visibilitat a la importància de transmetre anècdotes i relats, a través de persones anònimes, que ajuden a conservar la memòria mitjançant els llibres.

Els espais on s’organitzaran les activitats són la sala La Villarroel, la Biblioteca Jaume Fuster, i els carrers de Barcelona (consulteu la programació sencera al web). Passejar per la ciutat és també una altra manera de descobrir i recordar la seva història. Per això, s’han programat dos itineraris literaris en aquesta ciutat, escenari i testimoni de nombroses vivències:

  • Rutes literàries: dimarts i dijous, a les 16.30 h; dissabte, a les 10.00 h i a les 12.00 h. Inici a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.
  • Les dones del 36: dimecres i divendres, a les 16.30 h. Inici a l’Ateneu Barcelonès

Per assistir a ambdues rutes cal inscripció prèvia a infoicub@bcn.cat.

La literatura és una afició ideal per a gaudir durant els trajectes en TRAM. Per això, us recomanem alguns títols de novel·les històriques que s’han escrit sobre Barcelona:

  • La plaça del diamant, de Mercè Rodoreda
  • Los mares del sur, de Manuel Vázquez Montalbán
  • Vida privada, de Josep Maria de Sagarra
  • L’església del mar, d’Ildefonso Falcones
  • Nada, de Carmen Laforet

Que llegiu de gust!

Share

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *