Setmana Santa: De TRAM a TRAM

Després de les festes de Nadal, molts han viscut aquests quatre mesos com una època d’eternes rutines, d’estudis, de feina. Aquest any, la Setmana Santa ha costat d’arribar, però ara que la tenim aquí volem proposar, per aquells que vulguin fer una escapada, cinc destins propers tots ells amb un factor comú, el tramvia.

Moltes ciutats han recuperat els tramvies com a mitjà de transport públic que milloren la qualitat de vida dels qui hi viuen, menys emissions, menys soroll, més eficiència, això és el que cerquen avui dia les viles modernes. Altres el mantenen des de fa molts anys com a base de la seva xarxa de mobilitat. Aquest és el cas de la ciutat holandesa de Rotterdam, capital de l’arquitectura moderna dels Països Baixos, que disposa de 110 tramvies unidireccionals, en una xarxa de 67 km i 8 línies.

Dublin, va batejar el seu tramvia amb el nom de Luas, ràpid en irlandès, i té dues línies – Green Line i Red Line. La capital irlandesa ofereix al visitant, si el temps ho permet, carrers per vianants on passejar i si apareix la pluja, els pubs irlandesos són el millor lloc on refugiar-se.

En un ambient molt més solejat, especialment al sud de l’illa, podem visitar Tenerife. Al nord, molt més verd i muntanyós, el visitant podrà viatjar en tramvia per l’àrea metropolitana, entre Santa Cruz i La Laguna, amb una xarxa de dues línies i una longitud total de 14 km i 25 parades, en funcionament des de l’any 2007
Visitar Madrid és un plaer, recórrer els seus carrers, monuments, museus i mercats. La ciutat gaudeix també del tramvia des de l’any 2007. Amb una xarxa de 22 km i 28 estacions Madrid ha enllaçat la zona nord-occidental de la ciutat amb Pozuelo de Alarcón i Boadilla del Monte, pobles que han patit un gran creixement urbanístic en els darrers anys.

Si viatgem cap al nord, descobrirem a Montpellier una ciutat de carrerons empedrats i places imponents, on circula el tramvia des de l’any 2000 i uneix el centre de la ciutat amb les zones més allunyades que també han crescut molt en els darrers anys. Amb 35 km de xarxa, 2 línies i 59 parades, el tramvia de Montpellier destaca per la decoració exterior dels seus cotxes, orenetes blanques sobre fons blau i una decoració floral a la línia 2.

I per aquells que prefereixin gaudir de la nostra àrea metropolitana, TRAM està operatiu en els mateixos horaris, per portar-los de mar a muntanya, passant per la ciutat, per gaudir d’un munt d’espais i activitats en una Setmana Santa amb unes previsions de temps que convidaran a sortir de casa.

Share

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *