Un urban sketcher al TRAM

Hi ha persones que, com a usuàries del TRAM, gaudeixen del trajecte escoltant música, mirant per la finestra, parlant amb el veí o xatejant pel mòbil. Altres, com David Aceituno, aprofiten els viatges en TRAM per observar el que passa al seu voltant, i d’aquesta observació neixen dibuixos que transpiren realitat, que expliquen el dia a dia dins un transport públic.

En David és urban sketcher i el TRAM és una gran font d’inspiració: “Sobretot dibuixo a la gent. Hi ha molta gent, i de tot tipus, i això és genial per practicar. M’agrada integrar els elements del transport en el dibuix, especialment les barres de subjecció.”

Tot i que aquest il·lustrador amateur també dibuixa a restaurants, cafeteries, parcs o qualsevol lloc que ofereixi un tema interessant, té especial predilecció per la gent gran.

El manifest d’aquesta comunitat d’artistes anomenada Urban Sketching i nascuda fa una dècada a Seattle és mostrar el món dibuix a dibuix, i consisteix a dibuixar sempre del natural, retratant els espais i els esdeveniments que envolten el dibuixant. Segons David, “és una forma molt versàtil d’encarar un dibuix, ja que accepta qualsevol tècnica, tema, material i suport”.

Dibuixant dins del transport públic, David observa moltes actituds que criden la seva atenció i el conviden a fer reflexions filosòfiques, com quan veu a tothom sumit al seu telèfon mòbil i el fa pensar en la falta de comunicació o la soledat.

David Aceituno creu que la vida és massa curta i mai deixarà de dibuixar. Ho fa des que té memòria, quan era petit tot el dia dibuixava, més endavant va trobar bons professors que el van ajudar a polir la tècnica, i des de llavors sempre està buscant nous reptes, ara és l’urban sketching, més endavant: Ja veurem!

Share

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *